Toornstra jubelt: "Utrecht gaat Europa in"

Tiede-Jan Breevaart

Jens Toornstra is vol vertrouwen voor de ontknoping van de play-offs om Europees voetbal. De middenvelder neemt het met FC Utrecht op tegen FC Twente.

Toornstra hielp Utrecht met twee goals langs sc Heerenveen. De Domstedelingen staan daardoor in de finale tegen Twente. "Ik speelde wel goed. Het was soms wel slordig, maar dat maakt nu niet uit. Als we winnen is het goed", zei de middenvelder tegen NUsport. Toornstra schoot zijn ploeg met een heerlijke goal aan de leiding.

Een vrije trap ging hard in de kruising."Die ging er mooi in ja. De bal had veel snelheid, ik raakte 'm perfect. We staan nu in de finale tegen FC Twente, dat is lekker. We hebben dit seizoen al van ze gewonnen, maar het is niet te vergelijken. De spirit zit er goed in. Er is vertrouwen, want we zitten in een flow. Hopelijk houden we die vast."

"Twente heeft echter ook twee wedstrijden op rij gewonnen. Toen we ze de vorige keer troffen, toen zaten zij in een behoorlijke dip. We moeten er een goede wedstrijd van maken", aldus Toornstra, die vertrouwen heeft in een positieve uitkomst voor Utrecht. "We spelen het tweede duel uit. Het komt goed. Utrecht gaat Europa in."