'Next-gen Xbox in december'

Pheno

Hoewel het nog niet bevestigd is, maken de niet-zo-subtiele hints afkomstig van Microsofts Aaron Greenberg wel duidelijk dat Kerstmis een drukke periode gaat worden voor Xbox.

Tijdens een podcast van Major Nelson heeft Greenberg over de aankomende Xbox gesproken. Hij beloofde veel verrassingen verspreid over de Xbox-onthulling op 21 mei en zijn pre-E3 show op 10 juni. "En daarnaast hebben we uiteraard veel te delen tussen dan en deze kerst", zei Greenberg, zichzelf versprekend dat 'deze kerst' schijnbaar een launchwindow voor de nieuwe console is.

Greenberg had nog meer te melden: "We hebben zo veel dat er geen manier is waarop we het allemaal kunnen verpakken in één evenement. De beste manier waarop ik het kan beschrijven is dat we echt een verhaal over twee gebeurtenissen gaan vertellen. Dus we gaan beginnen op 21 mei en dat gaat echt over het openbaren van het volgende Xbox-platform en onze visie voor de toekomst van games, de toekomst van entertainment. We hebben zeker veel verrassingen gepland."

"We leggen de basis, en dan een paar weken later gaan we naar E3, en E3 gaat alleen maar over de spellen. Het gaat om heel veel exclusives en wereldpremières", vervolgde hij. Het bedrijf heeft al bevestigd dat ze dit jaar op gamescom hun nieuwe Xbox op de beursvloer laten zien.

Kerst wordt een dure aangelegenheid voor sommige gamers, want Sony komt dan ook met PlayStation 4. Morgen horen we meer over Microsofts next-gen, dan wordt het onthuld.