[WTCC] Uitslagen Salzburgring

Peterselieman

Tom Coronel is er in het World Touring Car Championship niet in geslaagd om zijn goede resultaten van de afgelopen weken een vervolg te kunnen geven. De Nederlander werd op de Salzburgring tweemaal tiende, waardoor hij in het kampioenschap enkele plaatsen zakte.

Race 1

Michel Nykjær heeft de eerste race in Oostenrijk op zijn naam geschreven. De Deen leidde de race van start tot finish. Hij werd de gehele race op de huid gezeten door James Nash die sneller leek te zijn, maar geen gaatje kon vinden. Achter dit duo werd kampioenschapsleider Yvan Muller derde. De Fransman rekende in de beginfase van de wedstrijd af met Fredy Barth en Alex MacDowall, waarna hij even later Mehdi Bennani inhaalde. Zijn poging om er meer uit te slepen bleek vruchteloos te zijn. Bennani werd nog wel vierde, voor MacDowall en Barth. Coronel kwam in het stuk niet voor en werd tiende.

Race 2

Norbert Michelisz pakte na de start de leiding in de tweede race, maar Nash bleek op de rechte stukken veel sneller te zijn dan de Hongaar. De Brit greep dan ook de eerste plaats en stond deze niet meer af. Achter het leidende duo had Muller het tempo er wederom goed in zitten. De Fransman lag na zes ronden al vierde en wist enkele ronden later de derde stek van Tiago Monteiro af te snoepen. Eén ronde voor het einde verschalkte de kampioenschapsleider ook Michelisz, waarna hij voor de Hongaar als tweede eindigde. Monteiro werd vierde, voor de winnaar van de eerste race Nykjær. Coronel moest na een gevecht met Rob Huff wederom genoegen nemen met P10.

In het kampioenschap leider Muller met een comfortabele 198 punten. De Fransman heeft een gat van 80 punten met Gabriele Tarquini die dit weekend slechts vier punten pakte. Nash staat nu derde met 108 punten, voor Nykjær die er 96 verzameld heeft. Coronel is met 66 punten nu achtste.