[Play-offs] Uitslag Sparta - Helmond Sport

Boris (borisz)

Sparta is weer een stap dichter bij promotie gekomen. In eigen huis stelde het de laatste nacompetitieronde veilig door een 1-1 gelijkspel tegen Helmond Sport. Sparta zat in een zetel na de eerdere 4-2 overwinning in Helmond, maar het kon niet achterover leunen.

De Rotterdammers begonnen dan ook enthousiast aan de wedstrijd en dat resulteerde na een paar minuten al in een kans voor Iliass Bel Hassani, maar hij schoot tegen doelman Wouter van der Steen op. Helmond Sport liet zich niet kisten en ging vol op de aanval. Dat resulteerde na een klein kwartier in een schietkans voor Emrullah Güvenc. Zijn schot kwam duidelijk op de uitgestoken arm van Sparta-speler Pieter Nys, maar scheidsrechter Tom van Sichem wilde er niks van weten. Sparta had het beste van het spel, maar zag dat niet beloond worden in doelpunten.

Tien minuten na de rust maakte Sparta aan alle Helmond-hoop een einde. Bel Hassani mocht als een Braziliaan de samba doen in de zestien, alvorens hij aflegde op Tony Varela. Hij schoot een poeier in de kruising van het Helmond-doel. Donovan Deekman scoorde even later bijna een wereldgoal. Uit een diepe pass liet hij de bal één keer stuiteren, waarna hij 'op zijn Van Bastens' de bal over Van der Steen schoot. Het leer kwam echter via de paal weer het veld in.

Helmond Sport kwam in de slotfase nog terug tot 1-1. Na een goed schot van Karim Bridji ontstond er een scrimmage voor het Sparta-doel. Güvenc profiteerde en schoot de troostgoal voor Helmond binnen. Daniel Guijo Velasco eiste nog ee negatieve hoofdrol voor zichzelf op, toen hij expres op de enkel van Varela ging staan. Het ontging Maarten Ketting, die eerder de geblesseerde Van Sichem moest vervangen als scheidsrechter.