FOK!filmtips van de dag: Edward Scissorhands

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

De familiefilm Pluk van de Petteflet is een verfilming van het beroemde gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Eerder verschenen van de schrijfster al Abeltje en Minoes in de bioscoop, beide films hadden groot succes. Voor de rol van de roodharige Pluk meldden zich zo'n 500 jongetjes om auditie te doen. Uiteindelijk viel de keuze op de de jonge Yannieck, die inderdaad erg veel lijkt op de door Fiep Westerdorp getekende Pluk. Verdere rollen zijn er voor Karin Bloemen, Erik van Muiswinkel, Dolf Jansen en Arjan Ederveen. Alle personages uit het boek komen terug in de film, zoals het paard Langhorst en Zaza de kakkerlak. Producent Burny Bos was eerder verantwoordelijk voor Ja Zuster, Nee Zuster. Te zien om 09.00 uur op Nederland 3.

De coole, skateboardende Abeltje Roef wordt aangenomen als liftboy in het warenhuis Knots. Op zijn eerste werkdag drukt hij op een verboden knopje en zo vliegt hij met drie anderen - zijn ex-vriendinnetje Laura, de zanglerares juffrouw Klaterhoen en de in mottenballen handelende meneer Tump - met lift en al het dak uit van het gebouw. Met de vliegende lift komen ze terecht in New York, waar Abeltje door mevrouw Cockle-Smith wordt aangezien voor haar zoontje Johnny, die door Zuid-Amerikaanse indianen is ontvoerd. De vier liftgangers weten te ontsnappen en zetten koers naar Perugona om Abeltjes dubbelganger te redden. Abeltje is te zien om 15.30 uur op Nederland 3.

Edward, gespeeld door Johnny Depp, is gecreëerd door een uitvinder, die echter stierf voor hij z'n karwei af kon maken. Hierdoor heeft Edward scharen waar eigenlijk zijn handen zouden moeten zitten. Wanneer een vrouw bij zijn grote landhuis aanbelt en hem daar vindt, neemt ze hem mee naar haar huis om bij haar familie te wonen. Al snel weet hij zich aan te passen aan de voor hem ongewone omgeving.

Dit fantasievolle drama markeerde de eerste samenwerking tussen Depp en Burton. Het beviel beide excentriekelingen uitstekend. Ze maakten daarna samen nog vele andere films. Edward Scissorhands is te zien om 20.30 uur op RTL8.

Ex-agent Brian O'Conner en Mia Toretto hebben Dom helpen ontsnappen uit de gevangenis en zijn nu op de vlucht voor de politie. In Rio de Janeiro komen ze weer samen. Daar moeten ze, om hun vrijheid terug te krijgen, nog één klus aannemen. Op de hielen gezeten door de nietsontziende federaal agent Hobbs en een legertje corrupte smerissen in dienst van een moorddadige drugsbaron, trommelen Toretto en O'Conner hun maatjes uit de vorige avonturen op voor wat de ultieme kraak moet worden: een levensgevaarlijke overval die hen 100 miljoen dollar zal opleveren.

In dit vijfde deel  Fast Five van de Fast and Furious-reeks komen spierbundels Vin Diesel en Dwayne Johnson tegen over elkaar te staan. Justin Lin nam opnieuw de regie op zich. Te zien om 20.30 uur op SBS6.

Fred 2: Night of the Living Fred is vandaag ook te zien op de televisie.