Mourinho spreekt van slechtste seizoen uit loopbaan

Frank (franklop)

Real Madrid-coach José Mourinho beleeft het slechtste seizoen uit zijn carrière. Dat zei de Portugees vrijdag na afloop van de met 2-1 verloren finale van de Copa del Rey, meldt de website van de FIFA. Voor winnaar Atletico Madrid was het de eerste zege op aartsrivaal Real in Santiago Bernabeu in veertien jaar.

Mourinho kon dit seizoen met Real de Spaanse titel niet prolongeren en werd tweede achter Barcelona. In de Champions League werd in de halve finale verloren van Borussia Dortmund en ook de Spaanse beker ging dus aan zijn neus voorbij. Op de Spaanse Supercup na bleef Real dus met lege handen achter.

"Ik heb dit seizoen gefaald", oordeelde Mourinho. In zijn eerste seizoen won Mourinho met Real de beker in zijn tweede het kampioenschap en dus waren beide jaargangen wat hem betreft een succes. "Het derde seizoen is een mislukking. Ik heb nog nooit een seizoen beëindigd zonder een van de belangrijke prijzen te pakken. De Supercup is niet voldoende voor me."

Over zijn toekomst wilde Mourinho opnieuw geen uistpraken doen. "Ik heb hier nog een contract voor drie jaar. Ik heb nog steeds niet met de voorzitter gepraat over de toekomst." Volgens de geruchten verlaat Mourinho Real om terug te keren naar Chelsea. De Spaanse grootmacht is geïnteresseerd in PSG-trainer Carlo Ancelotti.