Mercedes wil geen Trulli train vormen op Monaco

Peterselieman

Het Formule 1-team Mercedes wil volgende week op het circuit van Monaco niet de locomotief vormen van een hele batterij aan auto's. De renstal uit Brackley zal er dan ook alles aan doen om de problemen met de achterbanden op te gaan lossen.

Nico Rosberg en Lewis Hamilton hebben zich in de afgelopen races goed weten te kwalificeren, maar vielen in de race telkens terug. Ditzelfde gebeurde vroeger Jarno Trulli met de Toyota die hierbij vaak andere coureurs ophield. Eenzelfde scenario is niet ondenkbaar voor de race in Monaco met de Mercedessen. Inhalen is in de straten van het Prinsdom vrijwel onmogelijk, waardoor de bolides van het team van Ross Brawn het enige tijd aan kop uit kunnen houden.

Teamdirecteur Toto Wolff weet dat zijn team in de race duidelijk moet verbeteren. "Hoewel inhalen in Monte Carlo moeilijk is mogen we niet verslappen met onze inspanningen om het bandenmanagement te verbeteren. We moeten een significante stap zetten ten opzichte van Barcelona om een mooi resultaat in de wacht te slepen."