Gerard Butler vlucht voor zijn leven in The Raven

Melanie (MelanieK)

Gerard Butler is in onderhandeling over de hoofdrol in de sciencefictionfilm The Raven. Hij speelt een man die een mysterieuze gave heeft waarmee hij het totalitaire regime omver kan werpen.

Hij wordt door de straten van Los Angeles op de hielen gezeten door dodelijke politierobots die vanuit een alles overziend luchtschip worden aangestuurd. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De film is gebaseerd op de gelijknamige korte film uit 2010 van Ricardo de Montreuil. Sindsdien zijn meerdere pogingen gewaagd er een volledige speelfilm van te maken, met onder anderen Liam Hemsworth als beoogd hoofdrolspeler, maar die liepen op niets uit.

De 43-jarige Butler was onlangs te zien in de geflopte komedie Movie 43. Momenteel draait de actiefilm Olympus Has Fallen in de bioscoop, waarin hij een ex-lijfwacht van de Amerikaanse president speelt die zijn vroegere werkgever moet redden uit de klauwen van een stel kidnappers. Die film is internationaal wel succesvol.


Gerard Butler vlucht voor zijn leven in The Raven (Foto: Novum)