[Pro League] België wacht op zinderend competitieslot

Boris (borisz)

De Belgische competitie wacht aankomende zondag een zinderend competitieslot. Door overwinningen van RSC Anderlecht en SV Zulte Waregem blijft het spannend. De ploeg van trainer John van den Brom kon vandaag al kampioen worden. Daarvoor moest het wel zien af te rekenen met Sporting Lokeren. Dat lukte. De laagvlieger uit play-off één kon in eigen huis geen vuist maken tegen het oppermachtige Anderlecht: 2-4.

Door treffers van Sascha Kljestan, Matias Suaréz en Demy de Zeeuw was het duel al vlak na rust beslist. Suaréz was de gevierde man voor Anderlecht. Hij maakte twee doelpunten en zorgde daarmee dat de ploeg uit Brussel freewheelend naar het eindsignaal kon voetballen. Ondanks de eenvoudige overwinning werd het team van verdediger Bram Nuytinck nog geen kampioen. Diezelfde Nuytinck maakte in de slotfase nog wel een eigen doelpunt, waarna Taravel de eindstand op 2-4 bepaalde.

Ook Zulte Waregem won namelijk tamelijk gemakkelijk haar wedstrijd. Thuis werd het in een aantrekkelijke wedstrijd 5-2 voor het team van aanvoerder Davy de Fauw. Diezelfde De Fauw was verantwoordelijk voor 3-1. Club Brugge speelde echter al vanaf de tiende minuut met tien spelers. Oscar Duarte mocht vroegtijdig de kleedkamer opzoeken.

Naast De Fauw scoorden ook Hazard, Naessens en Leye voor de thuisploeg. De 5-2 kwam van de voet van Almebäck. Hij maakte een eigendoelpunt. Ondanks het ondertal wist Brugge toch nog tot twee keer toe iets terug te doen. Het was tweemaal Ryan Donk die zorgde voor de treffers. Zijn eerste was het mooist. Via een droge knal verschalkte hij de doelman van Zulte.

Voor Racing Genk en Standard Luik kunnen de titelaspiraties in de prullenbak. Zij kwamen in een onderling duel niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ezekiel en Gorius zorgden nog voor rust voor de doelpunten.

Komende zondag vindt dus de apotheose plaats om het Belgische kampioenschap. In een onderling duel tussen Anderlecht en Waregem moet worden beslist wie er dit jaar met de titel aan de haal gaat. Zulte moet in dat onderlinge treffen winnen. Anderlecht beschikt namelijk over twee punten voorsprong. Een gelijkspel volstaat dus ook voor de Paarswitten. Club Brugge mag alleen nog hopen op de tweede plaats, terwijl Mario Been met Genk in de praktijk alleen nog vierde kan worden.