[Play-offs] Uitslag FC Groningen - FC Twente

Boris (borisz)

Een mooi doelpunt van Felipe Gutiérrez heeft een sterker FC Twente een 1-0 overwinning bezorgd in de heenwedstrijd tegen FC Groningen. In een verre van uitverkochte Euroborg begon FC Twente beter. Al na vijf minuten moest Virgil van Dijk ingrijpen met een overtreding, die met geel bestraft werd.

Het ging steeds harder regenen in Groningen, wat de kwaliteit van het veld niet bepaald ten goede kwam. Na 22 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Dusan Tadic bereidde de goal prima voor, maar de meeste krediet gaat naar de doelpuntenmaker, Felipe Gutiérrez. De middenvelder werkte de bal met een geniale voetbeweging achter doelman Bizot.

Roberto Rosales had de score nog voor rust kunnen verdubbelen, maar schoot de bal van een meter of twaalf hard op de doelman. FC Groningen oogde voor rust erg tam en het publiek kon het doelloos overpassen achterin niet bepaald waarderen.

Tien minuten na rust leek Luc Castaignos het duel, en de play-off series te beslissen. Hij werd echter teruggefloten door Pieter Vink. De arbiter had goed gezien dat de spits Lorenzo Burnet een duw had gegeven. In het verloop van de wedstrijd bleven de bezoekers druk zetten, maar de ploeg van Alfred Schreuder verzuimde de kansen te verzilveren. Onder meer Tadic en Janssen waren dichtbij de 0-2, maar deze viel niet.

Door de uitzege staat FC Groningen nu voor de zware opgave met twee doelpunten verschil te winnen in Enschede. De Trots van het Noorden zal een stuk beter moeten spelen in de Grolsch Veste, wil het komende zondag kans maken op de volgende ronde in de play-offs.

FC Groningen

0 - 1

FC Twente

     22' Gutierrez 
 
 Gele kaart: v. Dijk, Kieftenbeld, (FC Groningen), Bjelland, Fer, Braafheid, (FC Twente)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 11178
Arbiter: Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
Bizot
Magnasco
v.Dijk
Kwakman
Burnet
Kieftenbeld
De Leeuw
Lindgren (Kostic/67)
Bacuna
Texeira (Christovao/79)
Kirm
  Boschker
Rosales
Bengtsson
Bjelland
Braafheid
Fer
Janssen
Gutierrez
Tadic
Chadli (Hölscher/81)
Castaignos (Zschusschen/81)