College Dordrecht steunt nieuw stadion FC

Frank (franklop)

FC Dordrecht krijgt mogelijk een nieuw stadion. Het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht is bereid mee te werken aan een nieuw onderkomen van de eerstedivisionist. De gemeente wil de infrastructuur met een onderkomen van 1,7 miljoen euro voor haar rekening nemen. Ook kan de sponsorbijdrage van de gemeente worden verdubbeld naar zestigduizend euro. De gemeenteraad moet nog wel over het plan beslissen.

FC Dordrecht wil een nieuw stadion met zesduizend plaatsen bouwen naast het huidige stadion aan de Krommedijk. Daarvoor moet het bestemmingsplan wel aangepast worden. Als Dordrecht kunstgras in het stadion aanlegt is er geen noodzaak om meer velden te hebben.

Het nieuwe stadion zou ongeveer twaalf miljoen euro moeten kosten. De gemeente is niet van plan een lening voor de bouw te verstrekken of garant te staan voor verliezen. "Het is nu aan het bestuur van FC Dordrecht om de plannen nader uit te werken", laat sportwethouder Rinette Reynvaan (Beter voor Dordt) weten. "Wij hebben steeds gezegd dat FC Dordrecht zijn eigen broek op moet houden, tegelijkertijd zien we wel de waarde voor de stad."

Reynvaan benadrukt overigens dat na goedkeuring door de raad nog moet worden gekeken of het plan geen ongeoorloofde staatssteun is. De Europese Commissie onderzoekt een reeks Nederlandse clubs op het overtreden van de mededingingsregels. Volgens FC Dordrecht is steun in de vorm van infrastructuur wel toegestaan.