Bertens in Rome niet opgewassen tegen Stephens

Boris (borisz)

Kiki Bertens is er woensdag niet in geslaagd de derde ronde van het sterk bezette tennistoernooi van Rome te bereiken. De 21-jarige Wateringse kon tegen de Amerikaanse Sloane Stephens (16) het winnen van de eerste set geen goed vervolg geven: 6-4, 3-6 en 2-6. In de eerste ronde had Bertens nog verrassend afgerekend met publiekslievelinge Francesca Schiavone.

Bertens werd eenmaal gebroken in de eerste set, maar kon daar twee breaks tegenover stellen waardoor ze een 1-0 voorsprong in sets nam. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en ging Stephens tweemaal door de service van Bertens heen.

Het verlies van het tweede bedrijf kwam de Nederlandse in de beslissende derde set niet meer te boven. Door Bertens wederom tweemaal te breken, stelde Stephens een plek in de derde ronde veilig, waarin ze het moet opnemen tegen Maria Sharapova (2).

Bertens en de een jaar jongere Stephens stonden voor de eerste keer tegenover elkaar. De Nederlandse was de underdog, gezien het verschil van 42 plaatsen op de wereldranglijst.