[Giro] Succes Litouwer Navardauskas

Boris (borisz)

Ramunas Navardauskas heeft de elfde etappe in de Giro d'Italia gewonnen. De Litouwse renner van Garmin kwam na een rit over 182 kilometer van Tarvisio naar Vajont solo over de streep. In de top van het klassement veranderde niets. Vincenzo Nibali behoudt het roze. Robert Gesink is op de vijfde plaats de beste Nederlander.

Navardauskas maakte deel uit van een kopgroep van twintig man, zonder Nederlandse inbreng. Aan de voet van de slotklim van tweede categorie hoefde hij alleen nog Patrick Gretsch (Argos) en Daniel Oss (BMC) in zijn nabijheid te dulden. Het tempo van de Litouwer bleek uiteindelijk ook de Duitser en de Italiaan te machtig.

Voor Navardauskas is het zijn eerste overwinning in een grote ronde. Wel droeg de 25-jarige Litouwer in de Giro van vorig jaar twee dagen de roze trui.

De favorieten hielden zich in de overgangsetappe door het noorden van Italië relatief rustig. Alleen Benat Intxausti pakte op de laatste klim een handvol seconden. De Spanjaard van Movistar stijgt daardoor van de elfde naar de negende plaats. Het verschil tussen nummers één en twee Nibali en Cadel Evans bedraagt nog altijd 41 seconden.