Trainer Schaaf neemt afscheid bij Werder Bremen

Frank (franklop)

Trainer Thomas Schaaf neemt na veertien jaar afscheid bij Werder Bremen. De 52-jarige Duitser heeft zijn spelers laten weten per direct te vertrekken. Dat meldt de club woensdag.

De coach neemt zaterdag tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen in Nürnberg geen plaats op de bank. Assistenten Wolfgang Rolff en Matthias Hönerbach staan voor een duel aan het roer. Wie Schaaf opvolgt is nog niet bekend.

Algemeen directeur Thomas Eichin zegt een frisse start te willen maken. "We danken Thomas voor alles wat hij tijdens meer dan veertig jaar lidmaatschap als speler en coach voor Werder Bremen heeft gedaan." Het vertrek van Schaaf heeft wellicht te maken met de teleurstellende resultaten van afgelopen seizoen. Lijfsbehoud werd pas vorige week veiliggesteld.

Schaaf was zijn gehele spelersloopbaan actief voor Bremen en begon in 1987 als jeugdtrainer. Twaalf jaar later nam hij het stokje over bij het eerste elftal. "Ik had een bijzondere tijd hier, met veel positieve ervaringen en grote successen. Ik wil iedereen bedanken die me tijdens deze reis heeft gesteund en me gezelschap heeft gehouden."

Schaafs hoogtepunt werd bereikt in 2004 toen de club kampioen van Duitsland werd. Ook veroverde hij drie Duitse bekers.