Veel nieuws over Pokémon

Maikel (Dr.Mikey)

De Pokémon-mania barst weer los, er is namelijk veel informatie en een nieuwe trailer vrijgegeven. Eerder deze week lieten we jullie al screenshots zien van enkele nieuwe Pokémon en de mogelijkheid om je trainer te customizen.

Deze keer is er veel achtergrond informatie over onder andere het nieuwe gebied in het spel. We leren de Engelse benaming van de eerder gelekte Pokémon. En alsof dat niet genoeg is, is er nog de box-art en een kersverse trailer.

Kalos
Kalos is de nieuwe regio en gebaseerd op Frankrijk. Het is een mysterieuze, stervormige regio waar de spelers prachtige bossen, bloeiende steden en veel tot nu toe onbekende Pokémon tegen gaan komen. Het centrum van deze regio is Lumiose City, een metropool met een toren die wel erg veel weg heeft van de Eiffeltoren.

De Engelse Namen van enkele Pokémon zijn:

  • Helioptile (type Normal en Electric) is de naam van de nieuwe electric Pokémon die onder andere de nieuwe move Parabolic Charge leert. Deze move zorgt ervoor dat Helioptile alle toegebrachte schade zelf als HP terugkrijgt.
  • Fletchling (type Normal en Flying) is de benaming voor het roodborstje-achtige Pokémon en is waarschijnlijk de nieuwe Pidgey van deze generatie
  • Pancham (type Fighting) is de Engelse naam voor de panda-achtige Pokémon. Hij kan de nieuwe aanval Parting Shot leren. Deze aanval maakt niet alleen de aanval en speciale aanval van een tegenstander onschadelijk, maar stelt Pancham ook in staat zich door een andere Pokémon in het team van de trainer te laten vervangen.
  • Gogoat (type Grass) is een geit. Deze Pokémon is een betrouwbare manier om in bepaalde delen van Lumiose City te reizen. Tijdens een gevecht kan hij Horn Leech gebruiken om het aantal HP op te waarderen met de helft van de schade die door deze aanval is toegebracht.

De Pokédex is dit keer weer wat aangepast. Deze is namelijk opgesplitst in drie gebieden: Central Karos, Coastal Karos en Mountain Karos. De trailer en box-art staan hieronder.

Box Art Pokemon X Box Art Pokemon Y

Veel informatie en weer genoeg om over te speculeren. Heb jij al zin in Pokémon? Of moet de Pokémon-mania bij jou nog losbarsten? Laat het weten in de comments.