'Real biedt op Rooney, ManU wil Fàbregas'

Niels (DerMeister)

Real Madrid hoopt te profiteren van de situatie tussen Wayne Rooney en Manchester United. De Madrilenen zouden volgens El Mundo Deportivo een bod van veertig miljoen euro hebben uitgebracht op de Engelsman.

De aanvaller is ontevreden, sinds hij in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid op de bank moest beginnen. Afgelopen weekend werd Rooney door manager Alex Ferguson zelfs op de tribune gezet vanwege zijn transferverzoek.

Manchester United hoopt op hun beurt de selectie te versterken met Cesc Fàbregas. ManU is dringend op zoek naar een versterking voor het middenveld. Paul Scholes is gestopt, Anderson wordt waarschijnlijk verkocht, Darren Fletcher is vaak geblesseerd en Michael Carrick (31) wordt een dagje ouder.

De Spanjaard verruilde twee jaar geleden Arsenal vor FC Barcelona, maar kon bij de Catalaanse club nauwelijks imponeren. Trainer Tito Vilanova geeft op het middenveld de voorkeur aan Sergio Busquets, Xavi en Andrés Iniesta. Daardoor staat Fàbregas niet negatief tegenover een eventuele terugkeer naar de Premier League.

Probleem voor Manchester United is wel dat Arsenal een eerste optie tot koop heeft. Deze deal wisten The Gunners te bedwingen toen zij de Spanjaard verkochten aan FC Barcelona.