FOK!filmtips van de dag: 28 Weeks Later

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

Richard Cooper leidt op het eerste gezicht een perfect leventje: hij is een succesvolle bankier, gelukkig getrouwd en hij heeft een lieve dochter. Toch kan Richard het niet laten om te dromen over andere vrouwen. Wanneer hij echter een oude vriendin ontmoet, vindt hij het moeilijk om trouw te blijven. Als zijn beeldschone ex Richard probeert te verleiden, moet hij alle zeilen bijzetten om zijn broek aan te houden.

Oorspronkelijk zou Charles Stone III het komische drama I Think I Love My Wife regisseren, maar om onduidelijke redenen trok hij zich terug. Schrijver en hoofdrolspeler Chris Rock nam zonder problemen plaats op de regiestoel. De wereldberoemde stand-up komiek baseerde zijn scenario op Eric Rohmers Franse zedenkomedie uit 1972 L'amour l'après-midi. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

Avonturenfilm van Peter Winther met Noah Wyle als Flyn. Flyn moet een schat bewaken die wordt bewaakt in een geheim gedeelte van een bibliotheek. Als het geheime genootschap 'Speer van het Lot' de schat steelt, reist hij ze achterna naar het Himalaya-gebergte. The Librarian: Quest for the Spear is te zien om 20.30 uur op Veronica.

Zes maanden na de uitbraak van een levensgevaarlijk virus dat de bevolking van het Verenigd Koninkrijk bijna heeft uitgeroeid, vestigt het Amerikaanse leger zich in Londen om het land opnieuw op te bouwen. De stad vindt haar inwoners terug die tot dan toe in quarantaine zaten. Toch komt het verwoestende virus zonder aankondiging terug. Don probeert uit alle macht zijn twaalfjarige zoon Andy en zijn zeventienjarige dochter Tammy te beschermen, maar dan slaat het noodlot toe.

De horrorfilm 28 Weeks Later is het vervolg op Danny Boyles culthit 28 Days Later uit 2002. Boyle neemt ditmaal de honneurs waar als uitvoerend producent. De regie is gelukkig in goede handen. De Spaanse filmmaker Juan Carlos Fresnadillo maakte in zijn thuisland naam met de met een Oscargenomineerde korte film Esposados. Te zien om 00.30 uur op RTL7.