Pirelli niet blij met kritiek op banden

Peterselieman

Pirelli is niet blij met de voortdurende kritiek op de banden in de Formule 1. De Italiaanse rubbermaker zegt dat het banden levert waar de sport om gevraagd heeft Motorsportbaas. Paul Hembery vindt dan ook dat er meer consensus in de sport moet komen.

Zo heeft met name Red Bull Racing veel kritiek op de banden, zodanig veel zelfs dat Red Bull-baas Dietrich Mateschitz in Spanje hard uithaalde naar Pirelli. De Oostenrijkse renstal kan met de huidige banden minder goed om gaan dan met het rubber van vorig jaar en kreeg in Spanje dan ook een forse draai om haar oren. Volgens Hembery gaan aanpassingen van de banden in het voordeel van Red Bull werken. "Het lijkt er een beetje op dat iedereen wil dat we Red Bull helpen om kampioen te worden, want dat is het team dat ervan zou profiteren als we veranderingen maken."

Mede op verzoek van Formule 1-baas Bernie Ecclestone worden de banden vanaf Silverstone aangepast, zodat ze iets langer meegaan. Anderen zoals Lotus en Ferrari hadden de werking van de banden in Spanje afgelopen weekend juist wel onder controle en zijn niet blij met de stap.

Hembery kan de verschillende kampen in de sport in ieder geval niet meer volgen. "Wat wil iedereen nu eigenlijk? Zeggen jullie het maar, dan zorgen wij ervoor. Wij begrijpen hoe dan ook niet waar de ophef in de media vandaan komt. We doen namelijk precies hetzelfde als de afgelopen twee seizoenen." De Brit zegt dat Pirelli zich volgens opdracht richt op de Grand Prix van Canada in 2010 toen er veel actie in de race was. De Italianen proberen te voorkomen dat de wedstrijd een optocht wordt waarin de coureurs slechts eenmaal hoeven te stoppen.