Van Bommel: "Opluchting overheerst"

Jeffrey

Mark van Bommel heeft zondag zijn laatste officiële wedstrijd gespeeld. Na de 3-1 nederlaag tegen FC Twente kondigde de vedette aan dat hij stopt met voetballen.

"De opluchting dat het hoge woord eruit is, overheerst", vertelt Van Bommel aan het Algemeen Dagblad. De captain van PSV kan zich nu met andere dingen gaan bezighouden. "We waren sowieso vrij vandaag met PSV. Ik heb de kinderen naar school gebracht en ben daarna even op de bouw wezen kijken, bij ons nieuwe huis."

Van Bommel gaat de komende weken rustig afbouwen richting zijn afscheidswedstrijd. "Dinsdag trainen we en vrijdag spelen we nog een oefenwedstrijd, uit tegen Gemert. Op kunstgras, dus ik moet een beetje op mijn knie letten, maar ik speel in principe wel gewoon mee. Ik ben oud, maar dat moet nog wel lukken."

PSV's nieuwe hoofdtrainer Philip Cocu heeft Van Bommel niet gevraagd om toch door te gaan. "Daar hebben we het nooit op die manier over gehad, nee. Maar dat hoeft ook niet. Phillip heeft het aan het eind van zijn loopbaan zelf meegemaakt. Die heeft ook zijn eigen beslissing genomen, de trainer had daar echt niets meer aan kunnen veranderen. Je kunt het ook als een vorm van respect zien. Misschien wilde hij me gewoon zelf laten beslissen."