[NBA] Miami Heat neemt afstand van Chicago Bulls

Frank (franklop)

Miami Heat is dicht bij een plek in de finale van de Eastern Conference. Dankzij een overtuigende 88-65 zege op Chicago Bulls leidt de regerend NBA-kampioen met 3-1 in de best-of-sevenserie. LeBron James was met 27 punten de uitblinker bij Miami, dat halverwege al een marge van elf punten had.

De Bulls maakten niet eerder zo weinig punten in een play-offwedstrijd. Het oude record stond op 69 punten. De basketballers van Miami kunnen zich woensdag voor eigen publiek plaatsen voor de conferencefinale.

Oklahoma City Thunder balanceert tegen Memphis Grizzlies op de rand van uitschakeling. De verliezend finalist van vorig jaar ging maandag met 103-97 onderuit en kijkt daardoor tegen een 3-1 achterstand aan. De Grizzlies kwamen terug van een achterstand van zeventien punten om een verlenging af te dwingen.

Mike Conley was met 24 punten topscorer voor de formatie uit Tennesee. Bij Oklahoma maakte Kevin Durant 27 punten, maar in de verlenging gingen al zijn vijf pogingen mis. Oklahoma moet uitschakeling woensdag thuis zien te voorkomen.