Manchester City zet trainer Mancini op straat

Maarten (rubbereend)

Manchester City heeft trainer Roberto Mancini ontslagen. Dat maakte de nummer twee van de Premier League maandagavond bekend. Mancini leidde City vorig jaar naar de landstitel, maar kon die titel dit seizoen niet verdedigen. Zaterdag werd bovendien de finale van de FA Cup verloren van Wigan Athletic.

Manchester City claimt dat de beslissing om Mancini te ontslaan een moeilijke was. "Het is de uitkomst van een gepland evaluatieproces aan het einde van het seizoen dat door recente speculatie en uit respect voor Roberto naar voren is gehaald."

De club wijst er verder op dat de doelen voor dit jaar, met uitzondering van plaatsing voor de Champions League van komend seizoen, niet gehaald zijn. Daarnaast wil de club een nieuwe 'holistische aanpak voor alle voetbalaspecten' ontwikkelen.

Mancini, die sinds eind 2009 in dienst was bij de Citizens, won in 2011 al de FA Cup met de ploeg. Destijds was dat de eerste prijs in 35 jaar. Mancini's assistent Brian Kidd neemt de taken van de Italiaan over voor de laatste twee competitieduels en de tour door de Verenigde Staten die daarna gepland staat.