Benschop wil terug naar Eredivisie

Maarten (rubbereend)

Charlison Benschop neemt na een seizoen afscheid van Stade Brest. De aanvaller hoopt op een terugkeer naar de Eredivisie.

De aanvaller degradeerde met Brest uit de hoogste Franse competitie. "Het is níét de bedoeling dat ik in de Ligue 2 gaat voetballen", zegt hij tegen Voetbal International. "Stade Brest moet door de degradatie van spelers af en ik behoor tot de grootverdieners. Mijn voorkeur gaat uit naar een terugkeer naar de Eredivisie. Ook in Nederland kan ik me nog steeds doorontwikkelen."

Hoewel Benschop vorig jaar een vierjarig contract tekende in Frankrijk, stuurt hij nu al aan op een vertrek. "Dit seizoen heb ik minder gespeeld dan in mijn laatste jaar bij AZ. Maar verschillende keren is voor een ander spelsysteem gekozen. Na de winter kwam ik weinig aan bod, doordat Stade Brest met één spits voetbalde. Een vertrek is het beste. Gezien de positie van de club zal ze geen al te hoge transfersom voor mij vragen."

"De degradatie had ik absoluut niet verwacht. De eerste seizoenshelft was heel behoorlijk. Maar niet alle neuzen stonden dezelfde kant uit. Tijdens de winter hadden de twee clubvoorzitters onenigheid over de verkoop van een speler. Mede door die twee kampen binnen de club gingen de laatste negen duels verloren. Stade Brest moet voor volgend seizoen nog wel wat orde op zaken stellen."