Van Bronckhorst: "Goed voor ervaring"

Maarten (rubbereend)

Giovanni van Bronckhorst heeft veel opgestoken van zijn dienstverband bij Feyenoord. Hij nam maandagavond met een ruime zege afscheid van het belofteteam.

"Ik heb geleerd om voor een groep te staan, wedstrijdbesprekingen te doen en te coachen vanaf de bank. Dat is goed voor mijn ervaring als trainer", aldus Van Bronckhorst op de officiële website van Feyenoord.

"De entourage en de sfeer is bij de beloften natuurlijk heel anders dan bij het eerste. Toch hebben bepaalde jongens hun wedstrijden in de beloften nodig gehad om te kunnen presteren in Feyenoord één. Dat is natuurlijk ook de rol die dit elftal heeft."

De oud-verdediger was vooral tevreden over de toppers die Feyenoord dit seizoen uitvocht. "Tegen Ajax, PSV en FC Twente hebben we onze beste wedstrijden gespeeld. We hebben Ajax twee keer verslagen en uit van PSV gewonnen. Tegen Twente hebben we ook twee keer goed gespeeld, alleen zonder te winnen. Maar uiteindelijk gaf het mij als coach van dit elftal een beter gevoel als we goed speelden zonder te winnen, dan wanneer we wonnen zonder goed te spelen."