FOK! wat een weer... Fris en wat regen

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Ook gisteren verliep overwegend bewolkt en verspreid over het land vielen er nog een aantal buien. In het westen bleef het in de middag overwegend droog. In de avond trokken er opnieuw een aantal buien over en dit dan vooral in de noordelijke helft. Hier zaten trouwens een paar stevige onweersbuien bij en het kwam ook tot hagel. De minimumtemperatuur lag rond de 7 graden.

Vandaag beginnen we nog met een aantal opklaringen, maar geleidelijk aan neemt de bewolking weer toe en uiteindelijk volgt er ook weer wat regen. Het is een uiterst kille dag met temperaturen die niet hoger klimmen dan een graad of 12. De zuidwestenwind neemt in de loop van de dag wel wat af en draait later naar het zuiden toe. Eigenlijk blijft het de rest van de week wel wisselvallig. Tijdelijk wordt het wel iets zachter, maar in het weekend zakken de temperaturen weer. Geregeld valt er regen en op slechts enkele momenten zien we even een glimp van de zon.

Waar is het dan wel lekker weer? In Moskou is het nu behoorlijk warm en dat is ook in delen van de Balkan het geval. Toch zijn er ook daar gebieden met buien aanwezig. Het meest droge weer vinden we terug in Portugal en het noordwesten van Spanje. 

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Mieren
 KlapMongeaul stuitte in het bos op op veel bedrijvigheid van deze kleine bewoners.

 Zingende vogel
Deze vogel zingt het hoogste lied. KlapMongeaul wist er weer een prachtig plaatje van te maken.