Ajax sportiefste ploeg van de eredivisie

Boris (borisz)

Ajax is naast de kampioen van Nederland ook de club met de meest gedisciplineerde spelers van het eredivisie. De Amsterdamse ploeg maakte de minste overtredingen(336) en kreeg 34 keer een gele kaart. Vier spelers van Ajax moesten voortijdig het veld verlaten met een rode kaart. 

In het noorden van het land werden de meeste overtredingen gemaakt. Heerenveen werd 584 keer teruggefloten voor een overtreding en de spelers van FC Groningen werden het meest genoteerd in het boekje van de scheidsrechter. 73 keer ging de gele kaart omhoog voor een speler van de Trots van het Noorden. Spelers van AZ en NEC werden het vaakst van het veld gestuurd. Liefst acht keer moest een voetballer van één van die clubs van het veld gestuurd.

Danny Holla (ADO) en Mark van Bommel (PSV) werden dit seizoen 11 keer met geel bestraft, het meest van alle spelers. De aanvoerder van PSV kreeg er in zijn laatste wedstrijd als prof zelfs twee. PSV ontving in totaal 39 gele en drie rode kaarten. In totaal werden er 899 gele kaarten getrokken en 84 keer rood, waarvan 35 keer met twee keer geel. 84 keer rood is een record voor de eredivisie, vorig jaar werd er 81 keer rood gegeven.