Pirelli gaat banden aanpassen

Peterselieman

De Grand Prix van Spanje heeft Pirelli er toe bewogen om de Formule 1-banden die dit seizoen gebruikt worden aan te passen. De reden hiervoor is dat zelfs de topteams onder droge omstandigheden vier pitsstops nodig hadden om de streep te halen. In Engeland moet dit maximaal drie per coureur per race zijn.

Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery legt het besluit uit. "Ons doel is om elke auto tussen de twee en de drie stops te laten maken in elke race. Het is duidelijk dat vier stops te veel is. Het gebeurde maar één keer eerder; in Turkije tijdens ons eerste jaar. We zullen enkele veranderingen aanbrengen, op tijd voor Silverstone, om ons doel te bereiken en deze problemen snel op te lossen."

Racewinnaar Fernando Alonso moest gisteren vier keer de pits bezoeken, evenals vrijwel al zijn concurrenten. Alleen Lotus-coureur Kimi Räikkönen kon een keer minder stoppen en pakte hiermee de tweede plaats. De Fin zal dan ook balen dat het rubber aangepast wordt, want hij heeft veel tijd geïnvesteerd in het goed omgaan met de banden. Regerend wereldkampioen Sebastian Vettel zal de stap juist toejuichen, want de Duitser kwam er gisteren met zijn Red Bull niet aan te pas. Datzelfde gold voor Mercedes dat de voorste startrij claimde, maar de bolides van Nico Rosberg en Lewis Hamilton respectievelijk zesde en twaalfde zag worden.