Alonso genoot van fans

Tiede-Jan Breevaart

Fernando Alonso wist vandaag zijn thuisrace te winnen. De fans op het circuit van Barcelona juichde zo intens dat de Spanjaard onder de indruk was.

"Het was een fantastisch gevoel om hier te winnen. De steun van het publiek heeft zeker geholpen. Iedereen in het team heeft hard gewerkt om hier een goede race neer te kunnen zetten, want we wilden graag een goede prestatie neerzetten voor zoveel Ferrari-fans. Dat is ons gelukt en daar we zijn heel erg blij mee," aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Eddie Jordan wilde weten of Alonso gelooft in een derde wereldtitel: "Op dit punt is er niet echt wat veranderd. We hebben nog maar vijf races gehad waarin we zowel ups als downs hadden. We hadden een paar races zonder problemen en die finishten we op het podium. In andere races waren er wat fouten en mechanische problemen, waar we hard aan gewerkt hebben om ervoor te zorgen dat we die niet weer zien. We weten dat we een auto hebben waarmee we voorin mee kunnen doen en als alles goed gaat, ook voor het kampioenschap kunnen gaan. Dat laatste is natuurlijk het doel."

Na vandaag staat Alonso derde in de titelstrijd met 72 punten in de tas.