[Premier League] Concurrenten drukken Cupwinnaar Wigan in problemen

Maarten (rubbereend)

Newcastle United, Norwich City, Sunderland en Southampton hebben zich zondag in de Premier League zo goed als veilig gespeeld. Wigan Athletic, dat zaterdag de FA Cup veroverde, staat daardoor voor een vrijwel onmogelijke opgave. De Latics moeten maandag van Arsenal winnen om nog uitzicht op lijfsbehoud te houden.

Newcastle won uit bij Queens Park Rangers met 2-1. Loïc Rémy zette de al gedegradeerde Franse ploeg vanaf de strafschopstip op 1-0, maar Hatem Ben Arfa toonde even later dat ook de Magpies wel raad wisten met een penalty. Yoann Goufran bezorgde Newcastle nog voor de rust de zege.

Norwich boekte een ruime 4-0 zege op West Bromwich Albion. Achtereenvolgens gingen inzetten van Robert Snodgrass, Grant Holt, een eigen doelpunt van Gareth McAuley en Jonathan Howson in het net.

Sunderland en Southampton speelden met 1-1 gelijk. Via Phil Bardsley kwam Sunderland halverwege de tweede helft op voorsprong. Daar mocht de thuisclub echter maar acht minuten van genieten. Jason Puncheon maakte toen gelijk.

Zowel Newcastle als Norwich staat nu zes punten voor Wigan, dat als nummer achttien net onder de degradatiestreep staat. Sunderland staat vier punten voor, Southampton net als Aston Villa en Fulham vijf.

Liverpool won met 3-1 bij Fulham. Daniel Sturridge scoorde een hattrick voor de Reds. Everton won dankzij twee treffers van Kevin Mirallas met 2-0 van West Ham United en verzekerde zich daarmee echter van de zesde plaats vóór Liverpool.

Tottenham Hotspur won met 2-1 bij Stoke City en is nu de nummer vier van de Premier League. De Spurs hebben na 37 duels 69 punten. Arsenal, dat pas 36 keer in actie kwam, staat op 67 punten.