[Seria A] Udinese blijft op koers voor Europa

Maarten (rubbereend)

Udinese houdt het behalen van Europees voetbal in eigen hand. De ploeg won zondag in de voorlaatste speelronde van de Serie A met 2-1 van Atalanta Bergamo. Antonio di Natale scoorde beide treffers voor Udinese nadat Giuseppe di Luca Atalanta al vroeg op voorsprong had gezet. Met 63 punten uit 37 duels staat Udinese nu vijfde.

Lazio won zondag ook, met 2-0 van Sampdoria. Sergio Floccari en Antonio Candreva hielden de Romeinen in het spoor van Udinese. Het verschil is twee punten.

Ook AS Roma kan weer op twee punten van Udinese komen. Dan moeten de Giallorossi zondagavond wel winnen van AC Milan. Lazio en AS Roma hebben overigens nog een kans op Europees voetbal. Die twee ploegen spelen namelijk de finale van de Coppa Italia.

Nummer twee Napoli won nipt met 2-1 van Siena. Edinson Cavani en en Marek Hamsik repareerden in de slotfase een achterstand die door Fabrizio Grillo was veroorzaakt.

Zondagavond staat naast Milan - Roma nog een duel op het programma. Bij Parma - Bologna staat er echter niets op het spel.