FOK! wat een weer... Regenachtig

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Gisterochtend werden we op sommige plaatsen wakker met goed gevulde regenmeters. Hier en daar was er vijftien millimeter naar beneden gekomen. Gistermiddag klaarde het dan een klein beetje op, maar de buien verdwenen zeker niet overal. Inmiddels zijn we alweer onder invloed gekomen van een volgende storing.

De afgelopen nacht begon het opnieuw te regenen en dit neerslaggebied lijkt boven de zuidoostelijke helft wat te gaan vertragen. Vanochtend regent het nog overal, maar in de middag klaart het in het westen even op en wordt het tijdelijk wat droger. In het zuiden en oosten blijft het nog lang druilerig weer. In de avond kan er ook langs de kust weer een enkele bui op komen zetten. De temperatuur bereikt vanmiddag een waarde van ongeveer 13 graden. De wind komt uit west- tot zuidwest en is matig tot vrij krachtig. Langs de kust waait er eerst nog een krachtige wind.

De komende dagen blijft het wisselvallig weer. Elke dag valt er wel wat regen en op veel zon hoeven we niet te rekenen. Er zijn een aantal modellen die zelfs een waterballet berekenen aan het einde van de week, maar dat is nog even afwachten. Misschien dat het alleen rond donderdag even wat beter is. Fraai en stabiel weer zit er voorlopig even niet in.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Eitjes
In mei...

 Bos
Een prachtig plaatje vanaf de grond genomen. KlapMongeaul maakte deze beide foto's.