[NBA] Grizzlies pakken voorsprong tegen Oklahoma

Peterselieman

Memphis Grizzlies is op voorsprong gekomen tegen Oklahoma City Thunder in de play-offs van de NBA. De ploeg won in eigen huis het derde duel van de best-of-sevenserie met 87-81 en bracht de stand daarmee op 2-1. Voor de verliezend finalist van vorig seizoen mochten de 25 punten van Kevin Durant niet baten. Namens de Grizzlies kwam Marc Gasol tot twintig punten.

"Het is frustrerend, maar we mogen ons hoofd niet laten hangen," reageerde een teleurgestelde Durant. "We moeten blijven spelen en blijven verbeteren. Ik geloof in mijn teamgenoten." De vierde wedstrijd wordt maandag wederom in Memphis gespeeld, waar de Grizzlies achttien van hun negentien laatste wedstrijden wonnen.

Indiana Pacers leidt na drie duels ook met 2-1 tegen New York Knicks. De Pacers boekten een 82-71 thuiszege. Architect van de overwinning was Roy Hibbert met 24 punten en twaalf rebounds.

"Dit is hoe de Pacers basketbal willen spelen", jubelde Paul George. Collega Carmelo Anthony treurde. "Zij wonnen vandaag op de kleine dingen. We kunnen niet iedereen met 71 punten verslaan." Veelzeggend was dat Anthony, die 21 punten noteerde, de enige Knicks-speler was in de dubbele cijfers.

De vierde wedstrijd wordt dinsdag eveneens in Indianapolis gespeeld.