United-icoon Scholes stopt met voetbal

Boris (borisz)

Paul Scholes heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan zijn afscheid als profvoetballer aangekondigd. De 38-jarige middenvelder van Manchester United houdt het in navolging van zijn coach Sir Alex Ferguson na dit seizoen voor gezien. "Ik hang mijn voetbalschoenen nu echt aan de wilgen", liet hij zaterdag weten.

"Voetballen is alles wat ik altijd heb willen doen en zo'n lange en succesvolle carrière, onder de grootste manager aller tijden, is een eer geweest", aldus Scholes, die zondag tegen Swansea City zijn laatste officiële duel op Old Trafford zal spelen. Het wordt zijn eerste optreden sinds januari.

De voormalige Engels international zette twee jaar geleden ook al een punt achter zijn carrière, maar kwam daar een halfjaar later op verzoek van Ferguson op terug. Afgelopen seizoen slaagde hij er net niet in zijn ploeg naar het kampioenschap te leiden, maar vorige maand werd alsnog de twintigste landstitel in de historie veroverd door Manchester United.

Door blessures was de inbreng van Scholes dit seizoen echter bescheiden. Hij kwam slechts tot veertien optredens in de Premier League. Desondanks kan hij tegen Swansea zijn 716e officiële wedstrijd spelen voor de 'Red Devils', de club waar hij zijn gehele loopbaan voor uitkwam en inmiddels bezig is aan zijn negentiende seizoen.

"Paul is een ongelooflijk goede speler", zei Ferguson. "Hij is altijd volledig toegewijd geweest aan deze club en het was een voorrecht om met hem te werken. Paul zal zondag spelen en daarmee zijn elfde Premier Leaguemedaille als kampioen op mogen halen."