FOK! wat een weer... Eerst nog buien.

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! We zullen dit weekend op een mooie manier tot een einde gaan brengen. Op veel plaatsen zal de dag vrijwel helder  eindigen en dat komt omdat er een rug van hogedruk gaat passeren. Voordat het zover is moeten we eerst nog met een aantal buien afrekenen.

Gisteren vielen die er ook een groot deel van de dag en pas rond een uur of twee kwamen er brede opklaringen het westen binnen. Langs de kust was er aan het einde van de middag zelfs geen wolkje meer te bespeuren. De laatste buien trokken pas in de avond het oosten uit, maar vervolgens begonnen nieuwe buien ons land weer te naderen. Gedurende de nacht trokken er over het hele land buien, maar inmiddels trekken ze steeds meer naar het oosten toe. Zeker daar is er in de loop van de ochtend ook kans op onweer. In westen begint het aan het einde van de ochtend al langzaam droger te worden.

In de middag zal het aan zee opnieuw vrij zonnig zijn, terwijl de buien landinwaarts iets langer blijven plakken. Uiteindelijk wordt het dus overal droog. Het is met 13 graden wel fris te noemen en verder staat er een vrij krachtige westelijke wind.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Bloesem
Bloesem. Prachtige foto weer, Klap!

 Ooievaar.
Een Ooievaar op zoek naar vis. KlapMongeaul wist ook hier weer een prachtig plaatje van te maken.