FOK!filmtips van de dag: Flashbacks of a Fool

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Het volstrekt asociale gezin Flodder woont in een achterbuurt en bestaat uit zeven personen. De moeder, drie zonen, twee dochters en een seniele opa van een jaar of vijfenzeventig. De zonen zijn niet vrij van crimineel gedrag en de welgevormde dochter Kees van zestien neemt het niet zo nauw met de zeden. De moeder is de baas in het gezin en maakt zichzelf verdienstelijk met het stoken van jenever. Door omstandigheden moet het gezin verhuizen naar een villa in een chique buurt. Al vrij snel ontstaan er spanningen en irritaties met de buurtbewoners. Als Johhny, de oudste broer, een verhouding met één van de buurvrouwen begint is het hek van de dam. Haar man, commandant van een tankbataljon, legt zich echter niet bij de gebeurtenissen neer en begint zijn privéoorlog. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

De ambitieuze politicus David staat op het punt een zetel te bemachtigen in de Amerikaanse senaat. Maar zodra hij danseres Elise ontmoet en een romantische affaire met haar krijgt, gebeuren er ineens rare dingen. David ontdekt dat ze gevolgd worden door mannen die in opdracht van een mysterieuze organisatie proberen te verhinderen dat hij en Elise samen zijn. Het is voor hen van hoog belang dat David niet van zijn levenspad afwijkt. The Adjustment Bureau met onder andere Matt Damon en Emily Blunt is te zien om 20.30 uur op SBS6.

Joe Scott is een uitgebluste Hollywoodster, met een totaal nutteloos bestaan nu zijn succesjaren voorbij zijn. Hij kijkt terug op zijn jeugdjaren en diverse bijzondere momenten in de jaren hierna. Flashbacks of a Fool is een drama met onder andere Daniel Craig, Claire Forlani, Mark Strong en Felicity Jones. Te zien om 01.05 uur op BBC1.