FOK!filmtips van de dag: Feynman and the Challenger

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

In het oude Israel krijgt Koning David een visoen van God waarin wordt verteld dat zoon Solomon hem moet opvolgen als koning. Zijn andere zoon is hoe dan ook van plan om op de troon te komen. Ondertussen maakt Egypte de weg vrij voor de Koningin van Sheba om Solomon te verslaan. Solomon and Sheba is te zien om 14.05 uur op Één.

Lepel is een negenjarig jongetje. Na de mysterieuze verdwijning van zijn ouders, moet hij bij zijn gemene oma Koppenol wonen, die hem gebruikt als knechtje. Wanneer Lepel de kans krijgt, ontsnapt hij en verstopt zich in een warenhuis. Daar raakt hij bevriend met het stoere meisje Pleun dat stiekem achter de stropdassen woont. Samen met Pleun probeert Lepel zijn ouders terug te vinden en ze worden daarbij geholpen door een vriendelijke verkoper van het warenhuis. Zijn enge oma geeft echter niet zomaar op en wil Lepel opnieuw gevangen nemen. Zal Lepel zijn ouders nog terugvinden? Of zal zijn oma hem eerder te pakken krijgen? Te zien om 15.30 uur op Nederland 3.

De Amerikaanse wetenschapper Richard Feynman gaat op zoek naar de ware toedracht van de ramp met het ruimteveer Challenger in 1986. Feynman and the Challenger is te zien om 21.00 uur op BBC2.

De voormalige vluchtautobestuurder Charlie Bronson leidt een rustig leven onder een nieuwe identiteit. Wanneer zijn vriendin haar droombaan krijgt aangeboden in Los Angeles besluit hij de regels van de getuigenbescherming te breken om haar erheen te brengen. Maar zodra de autoriteiten en zijn oude criminele partner erachter komen dat hij weer achter het stuur is gekropen, zetten zij de achtervolging in. Charlie moet al zijn rijkunsten uit de kast halen om te zorgen dat ze op tijd - en vooral heelhuids - in Los Angeles aankomen. Hit and Run is te zien om 00.30 uur op SBS6.

Big Time Movie, Covert One: The Hades Factor, Because I Said So, Somers Town en The Whistle Blower zijn vandaag ook op de televisie te zien.