'Dortmund maakt jacht op Eriksen'

Frank (franklop)

Borussia Dortmund maakt nu ook officieel werk van Christian Eriksen. Eerder had Liverpool al serieuze interesse in de middenvelder van Ajax. Ajax bevestigt de interesse van Dortmund in Eriksen. "Informeel hebben zich meerdere clubs gemeld", vertelt directeur voetbalzaken

Marc Overmars aan De Telegraaf. Hij geeft daarbij aan dat hij verbaast zou zijn als er niet meer clubs zijn die zich melden voor Eriksen. "Als er verder niemand komt, dan hebben ze er geen verstand van."

"Hij zou goed in Duitsland passen", meldt landskampioen Frank de Boer. Eriksen was dit jaar één van de sterkhouders van de Amsterdammers. Daarnaast viel hij op in de Champions Leagueduels. Daarin zat Ajax in dezelfde groep als Borussia Dortmund. Ondanks dat Ajax twee keer verloor van Dortmund, heeft Eriksen blijkbaar een goede indruk achtergelaten.

Eriksen zou de opvolger moeten zijn van Mario Götze. Hij vertrekt op zijn beurt voor 37 miljoen euro naar FC Bayern München. Dortmund speelt 25 mei de finale van de Champions League tegen Bayern München.