FOK! wat een weer... Buien.

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Dit weekend staat in het teken van wisselvallig weer. Er vallen geregeld buien en ook de wind waait soms stevig door. Toch zijn er ook wel een paar droge momenten met wat zon erbij. Vanmiddag is dat bijvoorbeeld het geval als een eerste buienstoring ons is gepasseerd.

Vanochtend passeert dan die eerste buienstoring en op een paar plaatsen kunnen dat ook wel vrij stevige buien worden, zeker in het noorden en oosten van ons land waar de temperatuur voor de buien uit nog oploopt tot 16 graden. Toch verwacht ik dat de zwaarste buien zich pas boven Duitsland zullen ontladen. In het westen klaart het aan begin van de middag weer op en langs de kust lijkt het dan ook tot de avond verder droog te blijven. In het binnenland blijft de kans op een bui de hele dag bestaan. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig. Overigens is er bij een wat zwaardere bui ook kans op zware windstoten en mogelijk ook een klap onweer.

Morgen trekt er een volgende buienstoring over en met ongeveer 12 graden is het erg fris. Ook maandag en dinsdag blijft het vrij wisselvallig weer en blijven de temperaturen gematigd. Vanaf woensdag lijkt het kwik wat te gaan stijgen en komen er ook weer wat meer opklaringen.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Vlinder 

 Een Bont Zandoogje. Prachtige foto van ADQ.