Rotterdam via shoot-outs op voorsprong

Boris (borisz)

De hockeyploeg van Rotterdam heeft een voorsprong genomen in de halve finale van de play-offs. De havenstedelingen wonnen in eigen huis na het nemen van shoot-outs tegen Bloemendaal. Wouter Jolie miste de beslissende strafballenvervanger namens De Mussen. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1.

Rotterdam nam praktisch vanaf het eerste fluitsignaal de touwtjes in handen. De gastheren zetten vol druk op de defensie van Bloemendaal en kregen een aantal prima kansen. Zo flatste Nick Wilson van dichtbij naast en verknoeide Simon Child ook een forse mogelijkheid.

Bloemendaal werd achteruit gedrukt, een Rotterdamse treffer hing in de lucht. Maar de score werd geopend aan de andere kant van het veld. Een spaarzame schotkans van De Mussen leverde spontaan het een doelpunt op. Pirmin Blaak verkeek zich op een schotje van Fergus Kavanagh, dat pardoes door zijn legguards ging: 0-1.

Hoewel Bloemendaal namens Nick Meijer nog een kans kreeg in de cornerloze eerste helft, bleven ook na de goal van Kavanagh de beste kansen voor Rotterdam. In het begin van de tweede helft losten de havenstedelingen een heus salvo op het doel van Jaap Stockmann, die overigens een prima wedstrijd keepte. Die rits kansen leidde de eerste strafcorner in. Jeroen Hertzberger bleef koel en hing de bordjes in evenwicht.

Na de gelijkmaker daalde de attractieve waarde van de wedstrijd. In de resterende ruim 25 minuten werden maar weinig schoten op doel gelost. Na zeventig minuten stond er dus 1-1 op het bord. In de noodzakelijke verlenging waren wederom de beste kansen voor Rotterdam. Zo mocht de thuisploeg nog eens aanleggen voor een strafcorner en mikte Wilson een backhand tegen Stockmann. In de shoots-outs bleek Rotterdam het meest doelftreffend, zodat deze ploeg met een voorsprong aan de return op ’t Kopje begint.