Advocaat: "Door slecht begin verknald"

Boris (borisz)

PSV verknalde in de bekerfinale tegen AZ ook de laatste kansen op een prijs. Een droevig afscheid voor trainer Dick Advocaat. "Oké, dit was het toetje en dat hebben we door het slechte begin verknald", concludeerde Advocaat in gesprek met Eredivisie Live. "De eerste tien, vijftien minuten verloren we de slag op het middenveld. Zij zaten er veel scherper op dan wij en stonden beter."

Daarna vond Advocaat PSV beter spelen en ook zeker kans maken op een volledige revival. Die kwam er niet. "Ze hebben alles geprobeerd om terug te komen, zonder echt goed te voetballen. Ze misten net dat beetje geluk", aldus de trainer. Dat was het dus voor Advocaat bij PSV. In één seizoen liep hij de titel en de beker mis. "We worden gelukkige tweede, waardoor je de mogelijkheid krijgt om in de Champions League te spelen. Dat is eigenlijk nog belangrijker dan de beker, maar als je in de finale staat wil je 'm winnen."

Maandag wordt vermoedelijk officieel bekend dat Advocaat stopt en Phillip Cocu het stokje van hem overneemt. "Natuurlijk wil Phillip dat. Als je als beginnend trainer bij PSV aan de slag kan, dan moet je dat doen", liep de afzwaaiend coach alvast op de feiten vooruit.