Corners brengen Kampong zege op OZ

Boris (borisz)

De hockeyploeg van Kampong heeft donderdag een grote stap richting de finale van de play-offs gezet. In eigen huis versloegen de effectieve Domstedelingen Oranje Zwart met 4-1.

Alle ingrediënten voor een dag tophockey waren aanwezig bij het eerste halve finaleduel tussen de nummer vier en één van de reguliere competitie. Zon, topspelers en  duizenden dolenthousiaste toeschouwers die de wedstrijd met hartstochtelijk gezang in voetbalachtige sferen brachten.  

Begeisterd door deze ideale omstandigheden begonnen beide ploegen enthousiast aan het duel. Oranje Zwart tekende voor het eerste kansje na vijf minuten, maar de backhand van uitblinker Bob de Voogd trof geen doel. De eerste echte kans aan de overzijde was wel direct raak. Constantijn Jonker behaalde de eerste corner van de wedstrijd, die door Roderick Weusthof koelbloedig werd benut:1-0.

De bezoekers speelden zonder vaste waarden Mink van der Weerden en Thomas Briels en met name de afwezigheid van eerstgenoemde liet zich voelen. Voor rust mochten de Eindhovenaren viermaal aanleggen voor een corner, maar Van der Weerdens vervangers hadden het vizier niet op scherp. Kampong daarentegen sprong uiterst effectief om met de kansen. Na twintig minuten spelen verdubbelde Pieter Wiegman de voorsprong uit de tweede strafcorner van de Utrechters.

Na rust ging Oranje Zwart op jacht naar de aansluitingstreffer en voerde de druk steeds verder op, aanvankelijk zonder echt gevaarlijk te worden. Na ruim tien minuten in de tweede helft waren de Eindhovenaren echter eindelijk succesvol uit een korte hoekslag. Robert van der Horst sloeg laag in voor de 2-1 en leek daarmee het startsein te geven voor twintig razendspannende minuten.

Een kwartier voor tijd was het echter Bruno van den Bosch die de marge van twee in ere herstelde, door uit een counter vallend voor de 3-1 te zorgen. Nadat De Voogd uit een prima actie - de zoveelste van de international - naast had geschoten zorgde een eigen doelpunt voor de beslissing. Na een inzet van Erik Bouwens hobbelde de bal tergend langzaam het doel in. Vlak voor tijd liepen de gemoederen nog even hoog op, maar in de stand veranderde niets meer waardoor Kampong een grote stap zet naar de finale van de play-offs.