Moyes: "Wordt moeilijk om Ferguson op te volgen"

Frank (franklop)

David Moyes is zich er terdege van bewust dat het niet makkelijk wordt om Sir Alex Ferguson op te volgen als manager van Manchester United. Dat zegt de 50-jarige Schot op de website van zijn nieuwe club. Toch was de keuze voor de Red Devils niet moeilijk. "De kans om Manchester United te coachen krijg je niet vaak. Ik kijk er erg naar uit."

Moyes noemt het 'een grote eer' om door United gevraagd te worden Ferguson op te volgen. "Ik ben enorm blij dat Sir Alex mij goed genoeg vond om me voor te dragen. Ik heb veel respect voor alles wat hij heeft gedaan en voor de club."

Tot het einde van het seizoen blijft Moyes echter volledig gefocust op zijn werk bij Everton. "Ik zal alles in mijn macht doen om te zorgen dat we zo hoog mogelijk eindigen." Everton staat zesde in de Premier League.

Behalve het bestuur en de spelers van Everton bedankt Moyes ook de 'fantastische fans' van de Toffees. "Ze hebben een grote rol gespeeld in het plezier dat ik in mijn tijd op Goodison Park heb gehad en ik bedank ze met heel mijn hart voor de steun die ze mij en de spelers hebben gegeven. Everton zal me voor altijd na aan het hart liggen."