Arsenal en Chelsea gaan voor Rooney

Tiede-Jan Breevaart

Arsenal en Chelsea zijn geïnteresseerd in Wayne Rooney, nu de Engelse aanvaller mogelijk wil vertrekken bij Manchester United.

Rooney's toekomst op Old Trafford is onzeker, omdat David Moyes de opvolger wordt van Sir Alex Ferguson. In het verleden werkte Rooney al met Moyes samen bij Everton en in die periode hadden de twee regelmatig een verschil van mening. De aanvaller zou daarom niet opnieuw met de Schotse coach willen werken, weet Goal.com.

Twee weken geleden, dus nog vóórdat Ferguson zijn vertrek aankondigde, zou Rooney zelfs al een transferverzoek hebben ingediend. Manchester United wil de 27-jarige spits echter niet kwijt. Rooney is sinds de komst van Robin van Persie niet meer altijd zeker van een basisplek.

Het contract van Rooney loopt nog tot medio 2015. De transfermarkt in Engeland gaat over elf dagen open en Arsenal en Chelsea willen zoals gezegd op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de international. The Gunners hebben ook interesse in Stevan Jovetic (Fiorentina), terwijl The Blues bovenaan hun lijstje Falcao (Atlético Madrid) hebben staan.