Hockeysters Amsterdam op voorsprong tegen SCHC

Boris (borisz)

In een spannend eerste play-offduel in het Wagener Stadion op Hemelvaartsdag trok de Amsterdamse formatie van Alyson Annan aan het langste eind. Door een knap doelpunt via de backhand van Kiki Collot d’Escury in de derde minuut van de wedstrijd kwamen de Amsterdamse vrouwen op een voorsprong. SCHC viel aan en kreeg genoeg corners en kansen op de gelijkmaker, maar Amsterdam hield stand: 1-0.

Na het openingsdoelpunt zakte Amsterdam terug en speelde defensiever dan SCHC. Toch leverde dit in de eerste helft, op twee strafcorners na, nog geen grote kansen op voor de vrouwen uit Bilthoven. De sterke Amsterdamse verdediging verijdelde keer op keer de Stichtse aanvallen.

Na de rust waren er kansen voor de vrouwen uit de hoofdstad. Een paar keer doken ze gevaarlijk op voor het doel van SCHC. Maar ook de vrouwen uit Bilthoven verdedigden sterk. Na tien minuten draaide het elftal van coach Janneke Schopman de zaken om en speelde weer het aanvallende spel uit de eerste helft.

In de twintigste minuut kreeg SCHC-aanvalster Roos Drost dé kans op de gelijkmaker. Alleen voor het doel stuitte ze op keeper Anne Veenendaal. Twee minuten later versierde Drost op knappe wijze een strafcorner voor haar elftal. Caia van Maasakker schoot hard in, maar zag haar bal op de lat eindigen. Direct daarna kreeg SCHC een tweede strafcorner. Van Maasakker schoot wederom hard in, maar Veenendaal keerde knap.

Een Stichtse goal hing in de lucht. De ploeg van Schopman kreeg nog meer corners en kansen in de tweede helft, maar Amsterdam hield kundig stand. Na twee nederlagen in de reguliere competitie kon Amsterdam donderdag wel van SCHC winnen. Met een 1-0 overwinning heeft het team een mooie uitgangspositie voor de return op zaterdag in Bilthoven.