[Primera Divisíon] Real stelt door ruime zege titel Barcelona uit

Boris (borisz)

Real Madrid heeft het titelfeestje van Barcelona woensdag nog even uitgesteld. De ploeg van coach José Mourinho won thuis met liefst 6-2 van Malaga. Als de Koninklijke had verloren, waren de Catalanen zonder zelf in actie te komen kampioen geweest. De titel kan nu bij een zege op Atletico Madrid zondag alsnog worden veiliggesteld.

De Madrilenen kenden voor eigen publiek een vliegende start. Al na drie minuten scoorde Raul Albiol. Roque Santa Cruz maakte nog wel gelijk, maar na een rode kaart voor Sergio Sanchez in de 21e minuut was het pleit beslecht. Cristiano Ronaldo miste nog wel een strafschop, maar dat herstelde hij vier minuten later: 2-1.

Nog voor rust vonden ook Mesut Özil en Karim Benzema het net, al deed Vitorino Antunes tussendoor iets terug. Na de treffer van Luka Modric in de 63e minuut geloofde de thuisploeg het wel. In de slotfase sloeg Angel di Maria nog toe, waardoor Real voor het eerst dit seizoen meer dan vijf keer scoorde in een competitieduel.

In het spoor van Barcelona en Real verzekerde ook Atletico Madrid zich van deelname aan de Champions League. Celta de Vigo werd met 3-1 verslagen. Door doelpunten van Diego Costa, Juanfran en Radamel Falcao is Atletico zeker van de derde plaats.