Wenders schaakt Franco voor drama

Sanne (Syth86)

Wim Wenders heeft James Franco weten te strikken voor een rol in zijn drama Everything Will Be Fine. De Amerikaanse acteur heeft een overvolle agenda, maar heeft toch tijd gevonden voor de rol van schrijver die per ongeluk een kind doodt. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De Duitser Wenders beschrijft zijn filmproject Everything Will Be Fine als een familiedrama dat zich ontrafelt in twaalf jaar tijd. De Noorse Bjørn Olaf Johannessen schrijft het scenario. De opnamen gaan in augustus van start in Montreal.

De 35-jarige Franco speelt in het drama samen met Sarah Polley. Naast de film van Wenders heeft hij nog zes films op het programma staan als acteur en werkt hij nog aan vijf films als regisseur. Zijn drama As I Lay Dying is dit jaar geselecteerd voor het filmfestival van Cannes dat volgende week van start gaat.

De 67-jarige Wenders gooide in 2011 hoge ogen met zijn 3D-documentaire Pina over choreograaf Pina Bausch, waarvoor hij werd genomineerd voor een Oscar. Wenders is van plan zijn drama Everything Will Be Fine ook in 3D op te nemen. "Ik ben ervan overtuigd dat dat bij een intiem verhaal uitstekend werkt", aldus de regisseur.


Wim Wenders schaakt James Franco voor drama (Foto: Novum)