[NBA] Knicks en Grizzlies trekken stand gelijk

Peterselieman

New York Knicks en Memphis Grizzlies hebben hun achterstand in de tweede ronde van de play-offs van de NBA weggepoetst. De Knicks wonnen thuis met 105-79 van Indiana Pacers, de Grizzlies klopten Oklahoma City Thunder met 99-93. Bij beide ontmoetingen is de stand in de best-of-sevenserie nu 1-1.

New York werd aan de hand genomen door Carmelo Anthony, die 32 punten en negen rebounds produceerde. Het was voor het eerst in veertien jaar dat de Knicks in de play-offs meer dan honderd punten maakten. In juni 1999 werd Indiana Pacers met 101-94 verslagen.

Memphis had de knappe uitzege op Oklahoma, de nummer één van het reguliere seizoen in het westen, voor een groot deel te danken aan Mike Conley. De 25-jarige point guard was goed voor 26 punten, waaronder een spectaculaire driepunter waarmee hij de Grizzlies twee minuten voor tijd op voorsprong zette.

De andere ploegen die nog actief zijn in de play-offs komen woensdagavond weer in actie. Miami Heat neemt het op tegen Chicago Bulls, San Antonio Spurs treft Golden State Warriors.