Cruijff lovend over Frank de Boer

Tiede-Jan Breevaart

Johan Cruijff is in een interview met Voetbal International zeer goed te spreken over trainer Frank de Boer. Hij leidde Ajax voor het derde jaar op rij naar de landstitel maar de legendarische nummer 14 wil meer.

"Frank gaf ondanks alle successen aan nog steeds een lerende trainer te zijn. Dat is precies de essentie van waar we mee bezig zijn bij Ajax", stelt Cruijff in het interview. "Succes is prachtig, zeker als je ziet onder welke omstandigheden dat tot stand is gekomen. Maar het kan altijd beter. Ik vind het fantastisch dat ook de hoofdtrainer dat uitstraalt."

"Hij doet het werkelijk uitstekend. (...) Frank spreekt altijd in de wij-vorm. Dat lijkt een detail, maar het is zó belangrijk. Het is niet voor niets dat iedereen binnen Ajax voor Frank klaarstaat als het nodig is", gaat Cruijff verder. "Frank is niet uit op eigen glorie, maar op het vooruit helpen van zijn club. En hij wordt omringd door mensen die hem helpen op vlakken waar dat nodig is."

Cruijff hoopt dat Ajax nu de volgende stap kan zetten. "Succes kan de aandacht afleiden van de punten die nog verbeterd moeten worden. Dat zeg ik niet om negatief te doen, integendeel, ik analyseer juist altijd vanuit een positieve gedachte. Omdat het noodzakelijk én haalbaar is vervolgstappen te maken."