De Villota keert terug in Formule 1-paddock

Peterselieman

Voor het eerst sinds haar crash tien maanden geleden keert Maria de Villotta terug in de paddock van de Formule 1. De 33-jarige Spaanse verloor vorig jaar haar rechteroog toen ze op Duxford tijdens een rechtelijntest met een Marussia op de laadklep van een vrachtwagen botste.

De dochter van oud-Formule 1-coureur Emilio de Villota zal dit weekend in Barcelona weer haar gezicht laten zien. "Het is sinds het ongeval de eerste race waar ik weer naar toe ga, dus het voelt wat ongemakkelijk. Het is lastig voor mij, omdat ik het racen mis, maar ik wil de coureurs zien en ik denk dat het net als in de afgelopen wedstrijden een geweldige race kan worden."

"Ik wil vele mensen bedanken die ik sinds het ongeval niet meer gesproken heb. Ik wil ze bedanken voor hun steun, onder meer voor de ster die ze op hun helmen gezet hebben." Bij Marussia zal ze in ieder geval met gemengde gevoelens binnen lopen. "Ze werken nu met nieuwe coureurs, wat er bij hoort. Ik maakte onderdeel uit van het team, maar alles gaat verder."