Lauren Verster wil eeuwig verloofd zijn

Thom Puiman (Juicyhil)

Lauren Verster ziet een verloving wel zitten, al is ze over een huwelijk minder enthousiast. "Weet je wat ik zou willen? Ik zou wel graag willen verloven en dan zou ik eeuwig verloofd willen blijven", vertelt de presentatrice voor de camera van Novum Nieuws.

Een lange verloving lijkt de 33-jarige Verster, die een relatie heeft met Jort Kelder, 'romantisch'. "Stel je voor, iemand vraagt jou: wil je met me trouwen? Ja, dat is goed. Dan ben je verloofd en blijf je eeuwig verloofd. En na tien jaar zeg je nog tegen mensen, ik ben verloofd."

Toch zou Verster na een jarenlange verloving misschien toch uiteindelijk in het huwelijksbootje stappen. "Als je heel oud bent, je een verrimpeld erwtje bent, dat je dan alsnog die belofte inlost om te trouwen", fantaseert ze. "Dus dat je je hele leven tegen iedereen zegt: ik ben verloofd. Maar dat gewoon dertig jaar lang. Dat lijkt me zo romantisch."

Verster kan het zich niet voorstellen dat zij en Jort ooit op traditionele wijze trouwen. "Sorry, maar ik zie mij en Jort echt niet aan de keukentafel uitnodigingen schrijven, wekenlang. Dat zie ik echt niet voor me."

De presentatrice wil alleen trouwen als het huwelijk niet serieus is. "Ik kan me alleen maar voorstellen dat ik zou gaan trouwen als ik bijvoorbeeld met mijn geliefde door een Afrikaans land zou reizen, of een ander vaag oord", vertelt Verster. "En dat we dan met onze blote voeten in het zand staan, en dan een of andere Papoea die ons zou trouwen in een taal die we bijna niet verstaan. Ik zou me voor kunnen stellen dat het een grapje moet zijn."

Verster sluit niet uit dat ze in de toekomst nog optreedt als trouwambtenaar. De presentatrice verbond dinsdag een aantal echtparen in de echt ter ere van de release van de film The Big Wedding. Ze denkt niet aan een carrièreswitch. "Maar het lijkt me wel leuk om voor vrienden, bekenden of familie trouwambtenaar te zijn."