Nieuwe Wolfenstein in aantocht

Pheno

Bethesda Softworks kondigt vandaag een nieuwe release aan, namelijk Wolfenstein: The New Order, een action-adventure shooter die in het vierde kwartaal van dit jaar uitkomt. 

De game wordt ontwikkeld door MachineGames, een studio die in 2010 gekocht is door Zenimax. De studio is opgericht door de eerdere stichters van Starbreeze Studio, een studio die bekend is van The Darkness en de shooter Syndicate. In het spel ben jij wederom de oorlogsheld B.J. Blazkowicz. De game speelt zich af in een alternatief Europa in 1960. De nazi's hebben de Tweede Wereldoorlog gewonnen en jij moet ze een geschiedenisles leren.

"We zijn verheugd een nieuw hoofdstuk van Wolfenstein te kunnen brengen", aldus Jens Matthies, creative director bij MachineGames. "Als fans van de reeks is eraan meewerken een eer, en ons team is gebeten om een onvergetelijke action-adventure ervaring neer te zetten die FPS fans trots zal maken."

Wolfenstein: The New Order staat gepland voor release op Xbox 360, PlayStation 3, pc en next gen consoles. Bijkomende details worden eerstdaags vrijgegeven.